Dexter Olsson Adventures

I samarbete med författaren Michael Wiander, har vi fått möjlighet att publicera första boken i den nya succéserien Dexter Olsson Adventures - helt gratis! Den bästsäljande boken Morfars hemlighet (del 1) har tagit landets unga läsare med storm och Akademibokhandeln menar att den är ”Jättespännande och beroendeframkallande”. Totalt är tolv delar planerade i serien. Dexter Olsson Adventures riktar sig främst till barn mellan 8-15 år, men är väl lämpade för högläsning från 5 år och uppåt. Kapitlen är korta och texten är lagom stor. Boken klassas som ”lättläst” av lärare och bibliotekarier. Böckerna finns landets alla bibliotek och i de flesta bokhandlar.


Klicka på pdf-filen för att öppna boken i en ny flik.

Dexter Olssons morfar är upptäcktsresande och världsberömd uppfinnare. Dexters mamma är arkeolog, men har knappt tid för honom, och hans pappa lämnade honom när han var liten. Dexter är oftast hos morfar och det bästa han vet är att lyssna på morfars spännande äventyrsberättelser.

 

Men en dag avslöjar morfar sin hemlighet och allt vänds upp och ned. Dexter blir delaktig i morfars "hemliga värld" och kampen mot den ondskefulle Evan Kostroff, som vill stjäla morfars uppfinningar och förinta världen. Efter en attack från Kostroff tvingas morfar fly tillsammans med Dexter till Svalbard där "Motståndsrörelsen" har sitt högkvarter.

Dexter har rymt i en ubåt från Motståndsrörelsen på Svalbard med den supersmarta schimpansen Tomas och den talande musen Max. Tillsammans ska de ta sig till Afrika för att hindra den onde

Evan Kostroff från att tillverka osynlighetsbältet på Vulkanön. Men resan tar oanade vägar ... Tomas vill hitta sina schimpansföräldrar i Afrikas djungler och Dexter möter den busiga cirkusflickan Nikita.

 

Ska Dexter och hans vänner hinna stoppa professor Ubu-Tutu från att masstillverka morfars osynlighetsbälte? Ska Kostroff lyckas bygga upp sin nya rymdvärld och förinta världen? Det blir en kamp mot klockan, där Dexter jagas från alla håll och kanter. Polisen, Svarthattarna och även Elsa, Dexters mamma, ger sig in i jakten efter Dexter.

© 2020 LegiLexi Stiftelse. För mer information se www.legilexi.org