Vanliga frågor

Hur fungerar jagharläst.se?

​Varje lov så finns en läsutmaning till elever för att sporra till läslust. Målgruppen är elever i åk 1-6, men verktyget är öppet för alla att använda. Gå till Information till lärare för att läsa mer om de olika utmaningarna.  När eleven är klar med dagens uppdrag så fyller den i en enkät på jagharläst.se som då genererar ett email till dig som lärare. På detta sättet kan du ta del av elevernas framsteg och återkoppla efter lovet. Till varje utmaning finns elevinstruktioner och diplom att ladda ner ifrån hemsidan och skriva ut.

Det går även att använda jagharläst.se under skolveckorna för att rapportera/registrera läsläxor eller använda vid lästävlingar.

Jag vill registrera mig/min klass/min skola - hur gör jag?

Det krävs ingen registrering för att komma igång med jagharläst.se. Skriv helt enkelt ut elevinstruktionerna och fyll i din epostadress på pappret så kommer email automatiskt fram till dig när eleverna genomfört ett uppdrag.​

Varför ska vi använda oss av jagharläst.se?

 

​Jagharläst.se är ett verktyg som ni kan använda er av i klassen för att uppmuntra till läsning. Verktyget är framtaget av LegiLexi och helt gratis för elever och lärare att använda! Tjänsten är enkel att lära sig och rolig att använda!

Vilka står bakom jagharläst.se?

​Sidan drivs av LegiLexi, en icke vinstdrivande stiftelse, som verkar för att alla barn ska lära sig läsa ordentligt under lågstadiet. Syftet med sidan är att uppmuntra till mer läsning utanför skolan.

Fullständiga användarvillkor finns att läsa HÄR.

Jag har skickat ett mail men det här inte kommit fram till min lärare. Vad ska jag göra?

Ungefär 5% av alla recensioner som skickas via vårt verktyg har en felaktig epost-adress ifylld. Var noggrann när ni fyller i epost-adressen och om ni misstänker att recensionen inte kommit fram så kan ni testa att skicka den igen.

© 2020 LegiLexi Stiftelse. För mer information se www.legilexi.org