Höstlovsutmaningen riktar sig till skolklasser åk 1-6 och går ut på att på ett lustfyllt sätt locka eleverna till lite läsning varje dag under lovet. 


I korthet går utmaningen ut på att göra något läsrelaterat varje dag och redovisa det via sidan jagharläst.se. Det finns tolv olika uppdrag att välja på och eleven kan antingen välja olika uppdrag varje dag eller göra samma uppdrag alla dagar. 


Beroende på vilket uppdrag som utförts får eleven svara på olika frågor när eleven redovisar sitt uppdrag på jagharläst.se. När ett uppdrag är inskickat får eleven ”dagens bokstav”. Totalt finns 8 bokstäver att samla – en per dag from lördag tom lördag.


Klicka på bilderna nedan för att hämta ett informationsblad att skriva ut och dela ut till dina elever inför höstlovet. På papperet kan du skriva din mailadress så att eleverna kan skicka sina redovisningar till dig (du kan inte svara på dem, men eleverna brukar motiveras av att få vara duktiga och berätta om vad de har presterat). Där finns också utrymme för att skriva ner de bokstäver som eleverna får.

Testa gärna att skicka in ett eget uppdrag för att se hur det fungerar!

Klicka på höstlöven för att ladda ner instruktioner till eleverna och diplom att skriva ut

Diplom

Informationsblad

© 2020 LegiLexi Stiftelse. För mer information se www.legilexi.org