Sommarlovet är två månader långt och detta är tillräckligt länge för att glömma saker som inte används - till exempel läsning. Hårt förvärvade färdigheter i avkodning som inte helt automatiserats riskerar att försvagas, så att mycket arbete behöver göras om till hösten.

Det enklaste sättet att undvika att ett sommarlovstapp sker är att underhålla färdigheterna genom att läsa! Då sommarlovstappet är ett väldokumenterat fenomen så har vi använt oss av resultat ifrån amerikansk forskning för att ta fram ett digitalt verktyg som uppmuntrar till läsning.

Tanken är enkel - när eleven läst klart en bok så går hen in på jagharläst.se och fyller i en recension om boken, ger den ett betyg och tar en bild (frivilligt). Bokrecensionen skickas sedan som ett digitalt vykort till dig som lärare och efter sommarlovet har ni tillsammans skapat en lång lista med boktips. 

Samtidigt kan klassen vara med och tävla om ett bokpaket genom att läsa så många böcker som möjligt under sommaren.

Sommarlovstävling 2020

Tävla med din klass om hur många böcker ni kan läsa under lovet - de klasserna i Sverige som läser mest vinner massor av böcker!

Tävlingen är enkel - läs så många böcker som möjligt i er klass under tidsperioden 1/6-31/8. Efter varje avslutad bok går ni in på jagharläst.se och skickar en digital bokrecension till er lärare. Vi räknar ihop hur många böcker ni läst tillsammans!

Priser

 

Första pris är böcker till klassen på ett värde av 3000 kr! Förra året var rekordet 393 recenserade böcker. 

Vinstfördelning:
• 1:a plats 3000 kr till klassen för att köpa böcker
• 2:a plats 2500 kr till klassen för att köpa böcker
• 3:e plats 2000 kr till klassen för att köpa böcker
• 4-10:e plats 1500 kr till klassen för att köpa böcker


Total vinstpott uppgår till 18000 kr (inklusive moms).

Ta del av tävlingsvillkoren och användarvillkoren

Ladda ner information till eleverna 

Skriv ut diplom till eleverna.

© 2020 LegiLexi Stiftelse. För mer information se www.legilexi.org