Äventyren i Sagofallen

I samarbete med författaren Hanna Blixt erbjuder vi den första boken; Styx märke, i den mycket populära serien Äventyren i Sagofallen; helt gratis. Vi har även möjlighet att erbjuda de första kapitlen i hennes andra bok i samma serie; Svarta damen. Totalt kommer det att bli sju delar. Böckerna riktar sig främst till barn mellan 8-12 år, men de fungerar även utmärkt för högläsning från cirka 6 år och uppåt. Böckerna passar både för svaga och starka läsare och flera barn, lärare och föräldrar har berättat att böckerna har hjälpt barn som annars inte gillar att läsa att för första gången ta sig igenom en bok. Kapitlen är korta och spännande och man slukas direkt in i handlingen. Böckerna finns även på bibliotek och i de flesta bokhandlar.

​Det finns även gratis lärarhandledning till böckerna att ladda ner på www.hannablixt.com.

På flykt undan Styx soldater söker syskonen Sofia och Leo skydd i en ihålig ek. Trädet sluts omkring dem och de märker när hålet öppnar sig igen att de befinner sig i en helt annan värld, Sagofallen. De får veta att världarna är sammankopplade och att de har blivit utvalda. De får en karta, en nyckel och ett uppdrag, samtidigt som en ryslig kamp sätts igång mellan de svarta och vita schackpjäserna. Frågan är om de ska lyckas stoppa mörkrets utbredning i tid?

Svarta damen är tillbaka och nu vill hon åt Tidens bok. Om hon lyckas kommer Svarta kungen och mörkret ta över Sagofallen och den ondskefulle Styx ockupera Sofia och Leos egen värld. Sofia och Leo måste förstöra boken en gång för alla. Leo blir anförtrodd en hemlig karta med platser som undervattensstaden Vatombia och Sagornas äng. Målet är att ta sig fram till Stjärnfallens kulle. Men vem kan de egentligen lita på och kommer de hinna förstöra boken i tid?

© 2020 LegiLexi Stiftelse. För mer information se www.legilexi.org