Månadens bokrecensioner

Här presenterar vi varje månad några av de bästa recensionerna som vi fått in under månaden. Håll utkik om just din recension kommit med!

Philip har läst Nabus bok av Zizou Corder

Philip har läst Nabus bok av Zizou Corder

Betyg:

Vad handlar boken om?

Boken utspelar sig år 2046. Huvudpersonen heter Lee Raven och är 12 till 14 år. Han har ljust hår och blåa ögon. Han har bara gott i skolan ett litet tag så han kan inte läsa. Han har fyra bröder. Lee är den yngsta av bröderna. Den äldsta brorsan heter Billy och är nästan 18 år gammal.

 

Lee bor på gatan och försörjer sig på att vara ficktjuv. Han har rymt hemifrån för att hans pappa slog honom och hans bröder. Hans mamma grät mycket och var olycklig. Hans bröder bor fortfarande hemma.

 

En dag snor Lee en magisk bok som kan berätta historier och varje gång man går tillbaka till första sidan så är det en ny historia i boken. Men det är inte bara Lee som vet att boken är magisk utan även en författare som det går dåligt för...

Hedda har läst Läsktigt, Sune! av Sören Ohlsson & Anders Jacobsson

Vad handlar boken om?

 

Boken handlar om en ljushårig tjejtjusare som heter Sune. Han har en flickvän som heter Sophie de är också bästa kompisar. Hans pappa heter Rudolf och hans mamma heter Karin. Sune har också en storasyster som heter Anna, en lillebror som heter Håkan och en lillasyster som heter Isabelle.

 

Sune han ska på läger med sin kompis Joakim för första gången. Joakim berättar att det finns en mystisk man som kallas "Dolda gubben" på lägret och av han kan man bli smittat med hemlängtansbaciller. På lägret finns också snygga tjejer och det gillar Sune.

 

I boken har även Sunes lillasyster Isabelle dop. I slutet av boken berättar även pappa Rudolf och mamma Karin på familjerådet att de ska flytta 30 mil bort till Stockholm i ett helt år. För Rudolf fick frågan att jobba där och få mer lön och större veckopeng till barnen. Sedan får Sune säga farväl till Sophie och de fixar ett äktenskapskontrakt.

Betyg:

© 2020 LegiLexi Stiftelse. För mer information se www.legilexi.org